Grafisk form Kulturdagarna 2019

Kund: Folkets Hus och Parker / Uppdrag: Kulturdagarna 2019

Önskemål

”Kulturdagarna” är ett arrangemang som samlar hela Sveriges Folkets Hus och Parker – för att lansera kommande års utbud av Konst och Scen, ett tillfälle för alla att träffas, utbilda sig och nätverka.

Varje år har ett tema, 2019 var det ”det magiska mötet mellan arrangör, publik och den konst/scen som presenteras” och arrangemanget ägde rum i Nynäshamn.

Önskemål: ledord/bildassociationer; kugghjul, magi – tankens kraft, magiska möten, förtrollande, mästerlig (i motsats till kass, amatörmässig), fulländning, lust + ”spår” och ”avtryck”.

Gärna lila, rosa, guld som färgpalett.

Denna logotyp ska finnas med överallt – på webb/sociala media, trycksaker och digitalt i övrigt.

Process & Resultat

Färgval: ”lila, rosa, guld” stod på önskelistan – och jag kompletterade med varmt rött, orange och gult. Och så lekte jag med genomskinlighet (transparens).

Form/design: att få ihop alla ord och tankar som jag fick som input tog lite tid… Till slut – efter ett antal snabba pennskisser (se två av stegen innan färdig illustration nedan) och några vändor med kund, så blev det mer och mer renodlat med färre element – illustrationen ska göra sig bra även i litet format.

Typsnitt: den grafiska profilen erbjöd två klassiker; Brandon Grotesque och Landmark – lättanvända, vackra och perfekta att kombinera.

Resultat: en snurrande, virvlande stiliserad energifylld sol med influens från steampunk/fantasy med kugghjul och snirkliga ornament.

Användes sedan som omslagsillustration i tryck för Inbjudan, Kulturdagarbladet (deltagarinfo för arrangemanget), vepor och roll-ups samt digitalt (för den egna webben, sociala media och e-post signatur).

Folkets Hus och Parker Kulturdagarna 2019

Utbudskatalog

Utbudskatalogen tas fram inför varje år och innehåller allt utbud som erbjuds för Folkets Hus och Parker; Konst och Scen.

Omslaget gjordes även i år som ett collage — favorit i repris!
Liksom förra gången omvandlades nästan alla bilder som finns med i katalogen från färg till svartvitt, och pusslades ihop på omslagets fram- och baksida.