Virtuell visning

Kund: Kavat Vård AB / Uppdrag: Virtuell visning Brahem 2018-2019

Önskemål

Kavat Vård AB är ett  vård- och omsorgsföretag som erbjuder högkvalitativ heldygnsomsorg, anpassad och utformad för äldre.

Brahem, på Brahegatan i Stockholm, är ett av deras boenden. Mycket populärt, vilket gör att många är intresserade av att flytta in, och då vill man gärna komma och titta på lägenheterna och lokalerna.

Dessa guidade visningar gör dock stora anspråk på personalens tid och energi och kan störa de boende.

Därför behövs ett alternativ till en guidad visning – ett alternativ som är tillgängligt dygnet runt, alla dagar i veckan.

Process & Resultat

Idé/Kreativitet: En virtuell visning som är nåbar via webbsidan – där den intresserade kan ”gå runt” i miljöerna, titta på olika lägenhetstyper, spana in detaljer och njuta av utsikten över Stockholm.

Brahem presenteras som ett ”hotellkoncept” och vi vill förmedla den känslan i bild och på webb med en upplevelse av välförtjänt lyx, varmt välkomnande, elegant och sparsmakat, service, omtanke och valmöjligheter.

Process: Fotografering, 360-graders fotografering (en bild du kan se dig omkring i) och filmning genomfördes under 2 dagar i juli 2018 (två väldigt varma dagar under en väldigt varm sommar!).
Inför dessa två dagar gjordes en analys av vilka behov av bilder/film som fanns och en noggrann planering gjordes. När allt filmats och fotats påbörjades urvalsprocessen; vad ska vi använda och var/hur ska vi använda det?

Webbdesign: Lyfta fram Brahems virtuella visning högt upp på sidan ”Våra boenden”. En banner (klickbar annonsbild) med uppmaningen ”Välkommen att göra en rundvandring hos oss på Brahem –i din egen takt” som vid klick leder till en sida där besökare får en snabb översikt över alla olika miljöer/rum man kan titta in i. Sammanlagt 7 olika miljöer som får varsin undersida med 360-graders foto och stillbilder (detaljer). Och en bildruta (videospelare) där presentationsfilmen visas.

Presentationsfilm: En storyboard – en beskrivning av händelseförloppet – för filmen togs fram och presenterades. Efter godkännande skapade vi filmen som består av stillbilder, ”rörliga stillbilder” (med in- och utzoomning), filmade sekvenser och 360-foton. Vi redigerade ihop materialet, gjorde musikpålägg och med denna ”nästan-färdiga-film” var det dags att spela in berättarrösten. En av de anställda på Brahem, som i filmens början hälsar välkommen, fick även agera berättarröst. Manus skrevs, vi spelade in och sedan så lade vi ljudet på vår film. När vi fått ihop bild, ljud och musik lade vi in undertexter. Detta för att filmen ska kunna visas utan ljud.

Presentationsmaterial; A3-blad med bilder (för den pärm för intresserade att bläddra i som finns på plats i Brahems foajé), A4-blad som presenterar de olika lägenhetsplanerna med alla fakta, samt inspirationsbilder, A-Ö folder med all nödvändig info för anhöriga till och boende på Brahem. Denna trycksak producerades sedan för alla Kavat Vårds boenden (sammanlagt 9 stycken) i Microsoft Word, så att ansvarig ute på boendet enkelt kan redigera och uppdatera informationen.

Arbetsgrupp: Fotograf Jannis Politidis; fotografering och filmproduktion, DynaCube Design; webbprogrammering och tekniska lösningar. FunktionellForm Stockholm; projektledning, kreativt arbete, produktionsplanering, webbdesign och grafisk form.